Bästa restaurangerna i Västerås

När ni har haft en hel dag att vandra omkring och utforska Västerås är det förmodligen middagsdags. Det första många kanske tänker är att det blir smidigast och skönast att bara äta på hotell restaurangen. Detta behöver såklart inte vara en dum idé alls beroende på vilket hotell du bor på, det är ju definitift det smidigaste. Du behöver inte leta runt och chansa på en restaurang som ni inte är säkra på. Det jag vill göra i det här inlägget, är att hjälpa er att hitta en restaurang som passar just er. Så låt os sätta igång med min lista av dom bästa restaurangerna i Västerås. 

Nya Hattfabriken

Nya Hattfabriken ligger i en av de äldsta stadsdelarna i Västerås, där en hattfabrik en gång stod och värderar traditionens och historien i grannskapet. Den nuvarande byggnaden byggdes på 1800-talet, men valven nedan tros komma från medeltiden. På Nya Hattfabriken tillagas traditionell svensk mat till perfektion. Den avslappnade atmosfären och den vänliga personalen i kombination med den utsökta maten gör det till ett måste.

Kajplats 9

Kajplats 9 är specialiserat på allt med skaldjur. Färska och säsongsbetonade fiskar, räkor, musslor och mer finns tillgängliga, liksom ett stort urval rums på denna restaurang med fiskare. Specialerbjudanden inkluderar en vecka kött, fisk, sallad och klassiskt urval. Marknadshallen erbjuder möjligheten att köpa färsk skaldjur att ha hemma och en rad förkokta matlådor kan plockas upp för att gå. Inspiration för restaurangens inre kommer från jakt, marknadshallar och resor, och under sommarmånaderna kan gästerna njuta av en välsmakande måltid på terrassen med utsikt över Mälaren.

Frank

När du äter på Frank har gästerna möjlighet att beställa a la carte eller välja den spännande menyn ”Frank Rules”, en blind fyra rätters meny. Med detta alternativ väljs en kött-, fisk- eller vegetarisk huvudrätt, servitören frågar varje gäst om sina smakpreferenser och sedan förbereder kocken en måltid speciellt designad för den personen. Ett vinpaket kan väljas så att måltiden kommer med ett perfekt parat vin. Restaurangens avslappnade stämning och överrasknings menyn ger en spännande matupplevelse. Det unika konceptet gör Frank till en mycket populär plats, så se till att boka i förväg.

Jag hoppas att ni gillade den här listan och att ni hittade något som passar er. Jag vill även önska er en trevlig vistelse här i Västerås!